Henri Groenewold

allround zanger/troubadour

Wie is Henri?

Al vanaf 1989 staat Henri Groenewold als soloartiest op diverse podia in binnen en buitenland. Landelijke bekendheid kreeg hij door o.a. zijn optreden in “The Voice of Holland” 2018/2019.
In 1992 stond hij in de finale van de Soundmixshow met zijn vertolking van Elvis Costello’s “Good year for the roses”.
Daarna speelde hij in diverse landen als Spanje, Frankrijk, Griekenland en uiteraard Nederland.

Party met Henri

Een anderhalf uur durende show waarin vele grote meezingers uit de Nederpop en oude classics samenkomen.
Met knallers als Lola, Sweet Caroline, Iíll Survive, Stil in mij, Even aan mn moeder vragen, Een beetje verliefd en vele andere toppers, een waar meebrulfeest voor feesttent en festivals.

Top 2000

De grootste hits uit de Top 2000 van de o.a. Rolling Stones, Bruce Springsteen, Phil Collins, Metallica, Coldplay, Snow Patrol, Miley Cyrus en vele anderen, uitgevoerd met slechts een akoestische gitaar en de rauwe stem van Henri Groenewold.

Nederpop

Als Nederpop liefhebber kom je zeker aan je trekken. Ze komen allemaal voorbij: De Dijk, The Scene, Van Dik Hout, Tröckener Kecks, Boudewijn de Groot, Doe Maar, het is Henri zijn specialiteit. Zijn speciale  Nederpop show van  anderhalf uur is dan ook een echte aanrader.

Easy Listening

Maar Henri staat niet alleen maar op festivals en in feestkroegen. Speciaal voor restaurants, zakelijke gelegenheden en kamerconcerten wordt er een prachtig programma samengesteld met heerlijke luistermuziek.

Feesten tot in de late uurtjes of tot tranen toe geroerd zijn, het kan je zomaar gebeuren bij de shows van Henri Groenewold.