Elske de Wall

Populaire Zangeres

Met je allereerste demo al een platencontract scoren, dat is voor slechts weinigen weggelegd. Het overkwam Elske DeWall. Inmiddels heeft Elske weer heel wat carrièrestappen gemaakt. Haar handelsmerk: soulvolle nummers met duidelijke invloeden uit roots, gospel, folk en moderne country. Elske is een graag geziene muzikale gast bij DWDD en had bijzondere samenwerkingen met o.a Jonathan Jeremiah, Lionel Richie en het Metropole Orkest.

Elske DeWall is al haar leven lang met muziek bezig. Op haar zevende begon ze met pianoles, speelde vervolgens lange tijd saxofoon en pakte uiteindelijk de gitaar op. In dezelfde periode ontdekte ze dat ze goed kon zingen, waarna ze werd toegelaten aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. In 2008 werkte ze mee aan het project ‘Leonard Cohen in het Fries’ en werd het memorabele jaar afgesloten met de ondertekening van een platencontract bij Universal Music.

In februari 2010 lanceerde Elske DeWall haar debuutalbum met de tot de verbeelding sprekende titel Balloon Over Paris; een album met pure popliedjes. Na een optreden op Eurosonic Noorderslag en bij ‘De Wereld Draait Door’ blijft ook bij diverse DJ’s haar talent niet onopgemerkt; 3FM benoemde haar tot Serious Talent en met de nodige regelmaat is ze te gast in de diverse radioprogramma’s. In 2011 brengt Elske haar tweede album uit, Brave. Elk album wordt ondersteund door clubshows, een theatertour en de nodige media aandacht. Elske schrijft ondertussen de titeltrack voor de RTL TV-serie Moordvrouw. Het derde album, Velvet Soldier, ziet begin 2016 het levenslicht. Met Velvet Soldier neemt Elske je mee in haar liedjes en verhalen, die gaan over liefde, vergankelijkheid van dingen en doorzettingsvermogen. En juist dat doorzettingsvermogen zorgt ervoor dat ze uitgenodigd wordt om de rol van Maria te vertolken in The Passion 2017. En dat doet ze op indrukwekkende wijze. In de live TV uitzending vanuit Leeuwarden zingt ze naast de twee Friestalige nummers “In Nije Dei” en “Wer bisto” de Nederlandstalige nummers “Dat ik je mis” en “Heb het leven lief”. Deze laatste staat de volgende dag op 1 in de iTunes top100. Elske is vervolgens te horen en te zien in vele radio- en tv-programma’s.