Vrijwillige samenwerking Jongbookings met Bedside Buskers in MCL Leeuwarden

  • 13 maart 2019
1024 768 Artiestenbureau Jongbookings

“Muziek als medicijn”

Hoe makkelijk kan het zijn; een muzikant neemt zijn instrument en gaat naar het ziekenhuis om voor een aantal mensen een liedje te spelen. Daarmee wordt vervolgens een overweldigend, positief effect teweeggebracht doordat de sfeer even wordt doorbroken en verlicht, voor zowel de patiënten, medewerkers, het aanwezige bezoek én de artiest zelf.

Wij allemaal weten wat (live) muziek met je kan doen. Het geeft een positieve vibe. En laat dat nou iets zijn wat mensen in het ziekenhuis  bijzonder goed kunnen gebruiken.  Carla Bellers werkt sinds kort als Humanistisch raadsvrouw in het MCL en benaderde ons met het initiatief van de Bedside Buskers  (www.bedsidebuskers.nl). Zij heeft eerder dit project in het Flevoziekenhuis in Almere begeleid en aan den lijve ervaren wat de betekenis hiervan is. “Muziek verbindt en heeft een helende werking. Het is geweldig om te bemerken dat de kracht van muziek niet alleen iets doet met onze kwetsbare patiënten, maar ook met medewerkers. De muzikanten zelf raken ook vaak ontroerd en zijn dankbaar dat ze dit hebben mogen geven. Prachtig om te zien!”

Wij gaan dan ook van start vanaf april. Elke derde donderdag in de maand gaan we muziek aan bed brengen onder begeleiding van Carla. We zullen dit gaan inzetten voor oncologische patiënten, diens naasten en de medewerkers in het Oncologisch Centrum. Mocht jij je geroepen voelen om ook een betekenisvolle muzikale bijdrage te willen leveren, laat het ons weten!