Ronnie Ruysdael

Populaire Feestact

DE KONING VAN DE POLONAISE   

Een optreden van Ronnie Ruysdael, voormalig leadzanger van de Sjonnies, is altijd weer een verrassing, ook al zie je hem voor de 10e keer. Hij weet overal het publiek in de polonaise te krijgen, heeft steeds zijn koffer vol vlaggetjes, kaartjes, stickers of wat dan ook en het is altijd zo dat het publiek met een glimlach op het gezicht naar huis gaat.
Het maakt voor Ronnie niet uit wie hij voor zich heeft, deze rasartiest zet zijn excentrieke tanden in het publiek en laat niet los voordat iedereen ‘een gaatje in z’n knetter’ heeft.
Sinds de opsplitsing van de Sjonnies in januari 2010 treedt Ronnie als solo-artiest op in heel Nederland. In zijn glimmende outfit en voorzien van bakkebaarden en gouden tanden zingt hij met zijn eigen onvervalste stemgeluid zowel de oude Sjonnies-hits ‘Dans je de hele nacht met mij’, ‘Roos in je blonde haren’, ‘de Bostella’  en ‘Zwemmen zonder slip’ als ook zijn latere nummers, waaronder  ‘Eet veel bananen’, ‘Ayayayay’, ‘Friet met Mayonaise’ en ‘De koning van de Polonaise’.

Een optreden van Ronnie Ruysdael past ALTIJD en OVERAL. Zowel zijn teksten als performance zijn origineel, geestig en voor een breed publiek toegankelijk.

Singles in 2018:

– Voorjaar 2018: Het nummer ‘Zwaai met je mobiel’ geeft een positieve draai aan het hebben van een smartphone. Ouders vallen hun kinderen voortdurend lastig omdat ze in hun ogen te veel appen, filmen, bellen, surfen, gamen, fotograferen en wat niet meer. Vanaf nu zijn de ouders zelf aan de beurt, want samen met hun zoon of dochter zwaaien ze er lustig op los tijdens een optreden van Ronnie 🙂

Singles in 2017:

– In januari is er een carnavalssingle uitgekomen, getiteld: ‘Friet met Mayonaise’. Ronnie: ‘ Stil blijven staan wordt moeilijk als je dit nummer hoort. Je krijgt maar 1 ingeving en dat is: NU in één lange polonaise naar de dichtstbijzijnde snackbar ;-).’

– In juni verschijnt een nummer van Reinhard May, maar dan in een hele andere versie. Het nummer ‘Über den Wolken’ wordt omgedoopt tot ‘Zo is het leven’ 

– In december volgt nog een nummer waarin Ronnie zijn serieuzere kant laat zien. ‘Drink ‘r nog eentje mee’ schalt dan door de huiskamers, voorzien van melancholische strijkers. Ronnie wenst iedereen het allerbeste voor het nieuwe jaar. (+ de club van Ronnie&Thijs-Artiestenmanagement knalt er nog ff een Zingende Kerstkaart uit)

Singles in 2016:

– In het voorjaar van 2016 brengt Ronnie een ode aan de stad waar hij woont, Nijmegen. Het nummer krijgt de gelijknamige titel ‘Nijmegen’ en in de bijbehorende videoclip zijn de mooie plekjes van de stad te zien.

– In datzelfde voorjaar neemt hij een duet op met de Surinaams-Nederlandse rapper Def Rhymz. Het nummer heet ‘Fawaka’ en is een moderne versie van ‘U.O.Me’ van Luv, geïnspireerd op nachtclub Waldolala.

– In oktober heb je de Oktoberfeesten en voor deze gelegenheid heeft Ronnie het nummer ‘Oktober’ opgenomen. Release begin september 2016. Een mengeling van melancholie en vrolijke saamhorigheid zorgt dat het publiek inhaakt en meedeint.

– In december voorziet de club van unieke en aparte artiesten (http://www.ronnie-en-thijs.nl) het nummer Feliz Navidad van een nieuw jasje. Met de tekst ‘Hallo lieve schat, ik wou wat zeggen, maar ik weet niet wat’ toveren ze via Facebook en WhatsApp bij een paar miljoen Nederlanders een glimlach op het gezicht.

Awards:

– 2015 – Oeuvre Award voor 25 jaar feestmuziek – Party Award
– 2013 – Beste Feestact – Vakjuryprijs – Party Award
– 2013 – Beste Bühneact – Party Storm Award
– 2012 – Beste Feestartiest – Geels Populariteitsaward