Duo Suitz

Feestduo

Daan en Nicky, twee jonge super-enthousiaste muzikanten, hebben elkaar leren kennen op de opleiding “Podiumkunsten Muziek” in Arnhem. Met hun enorme muzikaliteit, op zowel instrumentaal als vocaal gebied, zetten ze akoestisch (met gitaren, bassdrum, mondharmonica, melodica, kazoo en fantastische samenzang) iedere tent op de kop!

Wie zijn Daan en Nicky?

Daan nam al op zeer jonge leeftijd deel aan X-factor (2013) en schopte het, met behulp van zijn coach, Angela Groothuizen maar liefst tot een 5e plaats. Met 1,8 miljoen kijkers wist hij met het nummer ‘Sexy And I Know It’ heel Nederland te veroveren!

Bij Nicky zit de muziek ook al van kleins af aan in het bloed. Hij leerde zichzelf zingen, piano en gitaar spelen, maar roffelt ook even zo lekker op de cajon, de tamboerijn en ga zo maar door. Vanaf zijn 12e speelde hij in diverse bandjes en is, net als Daan, zeer gedreven om het in de muziek ver te gaan schoppen. Beiden zijn ontzettend blij dat ze elkaar hebben leren kennen en ze gaan er dan ook full speed tegenaan!

 

Hun repertoire is uitgebreid en verrassend, slingert van Ed Sheeran naar Brabant, van Uptown Funk naar Zij gelooft in mij.

En het publiek? Dat deint ondertussen lekker mee tijdens de feestnummers, maar zal af en toe even de adem inhouden wanneer Daan en Nicky met een tweestemmige ballad een heerlijk kampvuursfeertje neerzetten. Ze zijn waanzinnig goed op elkaar ingespeeld, zijn interactief met het publiek en het is genieten om deze twee ‘jonge honden’ bezig te zien tijdens de uitoefening van hun grootste passie: MUZIEK!

 

In de tweede week van april 2018 brachten de mannen van SUITZ hun debuutsingle ‘Naturel’ uit, waarmee ze inmiddels op de dertiende plaats staan in de Oranje Top 30.

 

SUITZ: strak in het pak, uit je dak!