DIRECT

Band

Begonnen met een vliegende start en met hits als ‘Just the Way I do’ en ‘Inside my Head’, was DI­RECT al snel niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzikale landschap.

De vijftien jaar die daar opvolgden waren een ‘rollercoaster ride’. Met 7 albums, diverse top 10 hits, talloze awards en vooral meer dan 1500 live shows in binnen­ en buitenland, heeft DI­RECT laten zien dat ‘they’re here to stay’. Zelfs toen in 2009, toenmalig zanger Tim Akkerman besloot de band te verlaten, kozen de overgebleven bandleden Spike van Zoest, Jamie Westland en Bas van Wageningen ervoor om in plaats van de handdoek in de ring te gooien, er juist tegenaan te gaan.

Samen met BNN ging DI­RECT opzoek naar een nieuwe zanger in de televisie reeks ‘Wie is DI­RECT?’. Tijdens dit avontuur gunde de band het publiek een kijkje in de keuken en sloegen zij de handen ineen met zanger Marcel Veenendaal. Daarnaast werd ook toetsenist Vince van Reeken als muzikale versterking bij de band gehaald.

Met deze frisse energie betrad DI­RECT duidelijk een nieuwe fase. De eerste single in nieuwe samenstelling ‘Times are Changing’ werd de eerste nr.1 hit die de band ooit scoorde en deze droomstart luidde een heel nieuw tijdperk in. Inmiddels zijn Vince en Marcel niet meer weg te denken uit DI­RECT en timmert de band alweer meer dan 5 jaar aan de weg in dit nieuwe collectief. 2015 is een jubileum jaar en zal DI­RECT regelmatig van zich laten horen om dit groots te vieren.