Chicago Funk

Earth Wind & Fire Tributeband

In 2019 had StagePro Productions (Daniel) al het idee op tafel gelegd om een Earth, Wind and Fire project op te zetten met een 70’s & 80’s revival concept in de basis. Want hoe kon het zo zijn dat er nog geen tributeband in Europa was die de fenomenale songs van Earth, Wind and Fire speelde?

Het idee lag klaar, maar toen gooide de “Corona-pandemie” roet in het eten! De hele evenementenbranche lag op zijn “gat”! Er kwam een periode van onzekerheid, vooral in de entertainment wereld, dus de plannen werden opzij gezet.

Halverwege 2022 begon het weer langzaam op gang te komen en de muziek wereld kwam weer tot leven. Zo kwam het SBS6 programma “The Tribute – Battle of the Bands” ook weer met een nieuw seizoen.

StagePro had al een idee klaarliggen om hieraan mee te doen, maar nu nog een band! Begin november 2022 nam StagePro contact op met Henry Sopacua (bandleider), vertelde zijn plannen en idee om een Earth, Wind and Fire Tribute band op te richten en om mee te doen met het programma. Henry was meteen enthousiast als grote liefhebber van deze muziek.

Binnen 2 weken hadden Daniel en Henry de band bij elkaar, meldde de band zich aan voor het programma en nog geen 2 weken later deden zij mee aan het programma, waar zij uiteindelijk de Finale hebben bereikt en eindigden op de 2e plek.