Boulevard

Cover- & Feestband
Boulevard 2016

Wie???

De band Boulevard startte eind jaren ’80 en heeft door de jaren heen een zeer goede naam opgebouwd in het cover-circuit; met name om hun gevarieerde shows, de niet aflatende energie vanaf de eerste beats, hun professionaliteit en natuurlijk originaliteit!  BLVD bestaat uit 7 muzikanten; tot de afgelopen zomer van 2014 waren er 2 zangeressen en 1 zanger, maar sinds kort telt de band 3 topzangeressen met een totaal nieuwe frisse, hippe en energieke show!

Wat???

Natuurlijk speelt BLVD de grootste hits, geput uit 50 jaar popmuziek, maar vaak wél op haar eigen manier; juist nét even die vette live-versie, of op een verrassende manier een aan elkaar geknipte en geplakte opvallende medley of mash-up. Wat denk je van Rolling in the deep, Eye of the tiger , Rain down on me en Euphoria verpakt en gemixt in die gigantische wereldhit van Faithless : Insomnia. De ‘Rockchickmedley’; gezongen door ‘the Chicks’ van BLVD met daarin Metallica, Kravitz en AC/DC. Verrassend hard!!

Maar ook: meezingen met Hazes, Meeuwis, Kroes en andere ‘inhaakhits’. Dance-Mashes met Beyoncé, Gnarles Barkley, Flo Rida, Armin van Buuren Avicii en David Guetta en net zo goed die mooie oude dance- classics van Cool&the Gang, Rose Royce, Earth Wind & Fire en The Jacksons, wanneer er op een bedrijfsfeest lekker gedanst moet worden.

Wanneer???

Eind jaren ’80 werd de band opgericht en al vanaf 1990 werd de band al heel snel veelvuldig geboekt door heel Nederland op bruiloften, feesttenten, op kazerne’s voor het Engelse leger die in Duitsland gelegerd waren én in de, toen nog volop bloeiende, discotheken door heel het land. Jarenlang speelde de band zo’n 120  tot 140 x per jaar. Hierdoor groeide de kwaliteit en de ervaring enorm waardoor de band de kennis heeft opgedaan zich op elk feest op de juiste manier te presenteren.

In het jaar 2000 kwam BLVD met  ‘THE HITSTORY’; een reis door, toen nog 40 jaar popmuziek en dat alles in chronologische volgorde; beginnende met The Beatles en eindigend met Robbie Williams, ondersteund door beelden én kleding uit de desbetreffende tijd. Dit was baanbrekend in het nieuwe millennium en ‘The Hitstory’ werd een paar jaar veelvuldig geboekt met nog eens een Live-cd tot gevolg.

 

Later in dit decennium begeleide BLVD o.a Lee Towers, Jeroen vd Boom, Anita Meyer, Xander de Buisonjé en andere topartiesten tijdens verschillende edities van de Fryske Music Night. Hiervan is nog veel materiaal te vinden op de toen gemaakte cd’s, dvd’s en op You Tube.

 

Recentelijk ging de band weer het theater in om opnieuw een aantal prachtige artiesten te begeleiden. Deze keer met Joost Marsman (Is ook Schitterend), Erik Mesie (Toontje Lager), Peter Groot Kormelink ( Jazzpolitie) en Bert Heerink ( VandenBurg).

Ook in 2016 staan er weer mooie dingen te gebeuren!