Andre Hazes jr.

Populaire Artiest

André Hazes scoorde op zijn dertiende al zijn eerste nummer 1-hit met Bedankt Mijn Vriend, een postuum duet met zijn vader voor het album Samen Met Dré. Na enkele uitstapjes op het gebied van acteren en presenteren ging hij door in de muziek.

In 2013 bracht André in eigen beheer zijn eerste soloalbum uit. Met singles als het titelnummer “Mijn Beste Vriend” en “Een Laatste Kans” maakte hij de overstap naar eigen, originele liedjes. In 2014 deed hij mee aan het programma De Beste Zangers Van Nederland en scoorde zijn tweede nummer 1-hit met “Ik Leef Mijn Eigen Leven”, een nummer van zijn vader. Het programma en die hit gaven André’s carrière een enorme boost. Platenlabels stonden voor hem in de rij, hij tekende uiteindelijk bij Dino Music.

Daar verscheen vorig jaar de hitsingle LEEF, een aanstekelijk nummer met bijzondere clip, waar GTST-acteur Bartho Braat een grote rol in speelt. Het is een overtuigend voorproefje van een nieuw album waar André inmiddels hard aan werkt. LEEF wordt bij optredens in het land geweldig ontvangen en heeft onlangs een award gekregen voor grootste meezinger van 2015.

André’s carrière gaat als een trein: Ook mocht hij voor “Ik Leef Mijn Eigen Leven” een Buma Award in ontvangst nemen, de publieksprijs voor Favoriete Single. Zelf kan hij het prachtig verwoorden: “Tot een jaar geleden was ik ‘de zoon van André Hazes’, nu kennen mensen me als André Hazes. Het scheelt één woord, maar dat verschil voelt goed.”